loading...

انجمن بلوچستان

آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
سوغات رشت چیست 3 2737 hoseinn
راهنمای استفاده از تشک بادی برای درمان دیسک کمر 1 961 hoseinn
لینک سازی داخلی و خارجی 1 974 shabgard
انواع سوختگی ها و چگونگی کمک به مصدوم 4 2093 nik952148
آشنایی و راهنمای خرید مواد افزودنی بتن 2 1069 shahabiyan
هتل 5 ستاره پر آکوم دسرت پالم دبی 7 2341 nik952148
اشتغال صفر در سیستان و بلوچستان و رنج کارگران مهاجر بلوچ 4 1949 nik952148
مشاهده «شاه روباه» در سیستان و بلوچستان 6 3103 nik952148
انجام حرکت های کششی همراه با تردمیل 1 1166 armen88
خاش کجاست ؟ معرفی شهرستان خاش در نقشه 1 1225 armen88
هدف های بی نظیر سئو 1 1204 kian2137
گاو صندوق 1 1270 masoome
دانلود تلگرام طلایی برای کامپیوتر با لینک مستقیم 0 914 amir
نمایندگان استان حادثه تروریستی محور خاش – زاهدان را محکوم کردند 0 971 amir
دفن بهداشتی ۳ شتر مشکوک به بیماری هاری در خاش 0 952 amir
ایجاد توسعه و تحول در مبادلات اقتصادی با رسمی شدن بازارچه مرزی کوهک 0 981 amir
جزئیات شروع طرح جدید پیش فروش محصولات ایران خودرو 0 893 amir
شرایط استفاده مشمولان غایب از امتیاز ایثارگری والدین برای کسر خدمت 0 937 amir
برگزاری دوره بازآموزی طرح ملی امداد و نجات نوروزی جمعیت هلال احمر استان 0 969 amir
سرخط اخبار روز رسانه های کشور - دوشنبه 29 بهمن 97 0 925 amir

زاهِدانْ یکی از ‌شهرهای ایران و مرکز استان سیستان و بلوچستان است. نام پیشین آن «دُزْدابْ» بوده به «زاهدان» تغییر یافته‌است. زاهدان از سمت شمال به شهرستان زابل و از سمت جنوب به شهرستان خاش، از سمت شرق به کشورهای افغانستان و پاکستان و از سمت غرب به شهرستان فهرج و کویر لوت محدود شده‌است. عموم ساکنان این شهر به زبان فارسی به گویش سیستانی و زبان بلوچی سخن میگویند و پیرو دین اسلام هستند.- آب و هوای زاهدان در بیش‌تر روزهای سال گرم و معتدل است. تنها در شب‌های تابستان آب و هوای این شهر رو به سردی می‌گراید. زاهدان به‌جهت مرزی‌بودن، از موقعیت تجاری و نظامی ویژه‌ای برخوردار است؛ به گونه‌ای که از یک‌سو راه‌آهن پاکستان که از مرز میرجاوه وارد ایران می‌شود و از سوی دیگر راه‌آهن سراسری ایران به این شهر منتهی می‌شود.

adyraici بازدید : 948 جمعه 02 خرداد 1393 زمان : 14:40 نظرات (0)
شهرستان خاش یکی از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان است. مرکز این شهرستان، شهر خاش است. شهرستان خاش با مساحت ۲۳۱۰۵ کیلومتر مربع در مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته و فاصله مرکز شهرستان تا مرکز استان ۱۸۰ کیلومتر است. این شهرستان دارای تعداد ۲ مرکز شهری و ۳ بخش، ۱۱ دهستان و ۷۹۹ آبادی دارای سکنه‌است. بخش مرکزی شهرستان خاش: دهستان پشتکوه (خاش) دهستان سنگان دهستان کارواندر دهستان کوه سفید (خاش) دهستان اسماعیل آباد دهستان کولکو شهر: خاش بخش نوک‌آباد: دهستان اسکل آباد دهستان تفتان جنوبی دهستان گوهرکوه دهستان نازیل بخش دهپابید: شهرها: نوک‌آباد بخش ایرندگان: دهستان ایرندگان اسپه عوارض طبیعی: ارتفاعات، رودخانهها، قنات، چاه و چشمه‌ها (اعم از فصلی و غیر فصلی) سرچشمه رودخانه و منتهی به کوه تفتان از نظر تقسیم بندی حوزه‌ای آبریز ایران شهرستان خاش را ۵ محدوده مطالعاتی در بر می‌گیرد که قمستهایی از سه حوزه آبریز اصلی یعنی حوزه‌های کویر ولت، جازموریان و ماشکید را در بر می‌گیرد. این محدوده عبارت‌اند از: دشتهای خاش و پشتکوه از حوزه ماشکید دشتهای گوهرکوه و آبخوان از حوزه آبریز کویر لوت محدوده‌های ایرندگان و کارواندر از حوزه آبریز جازموریان در این شهرستان تقریباً تمام بهره برداری آب توسط منابع آب زیرزمینی صورت می‌گیرد و رودخانه‌های منطقه عموماً فصلی می‌باشند. خاش یعنی غیرت آب و هوا شهرستان خاش دارای آب و هوای گرم و خشک می‌باشد. میانگین بارش سالانه در این شهرستان ۹/۱۷۴ میلی متر و متوسط دمای آن از ۷ درجه سانتیگراد الی ۳۷ درجه سانتی گراد در تغییر است.وخوش آب وهواترین منطقه این شهردامنه های کوه تفتان می باشدکه به دوقسمت منطقه سنگان-کولکو و منطقه تمندان-کوشه می باشد. پیشینه تاریخی خاش امروزی در نزدیکی شهر قدیمی خاش قرار دارد که تاریخ پیدایش آن به پیش از حکومت نادرشاه می‌رسد. این شهر تا قبل از نادرشاه به علت ناامنی چندان اعتباری نداشت اما نادر شاه ضمن سرکوبی راهزنان، این منطقه را امن کرد و بعدها قلعه‌هایی ساخته شد و بدین ترتیب خاش رو به توسعه و آبادانی گذاشت و از شکل یک روستا خارج شد و آرام آرام سیمای شهر به خود گرفت. زبان و مذهب مردم شهرستان خاش به زبان بلوچی تکلم می‌کنند و لهجه خاشی اصیل و زبان فارسی که اکثر انها سیستانی اند نیز رایج است. ۸۶/۹۹ درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند. گردشگری آتشفشان تفتان، دریاچه سر دریا واقع در ارتفاعات تفتان، روستای کوشه، مسجد جامع، درخت توت در روستای گلنگور در حومه نوک آباد، تخت رستم، سرو کهنسال سنگان، قلعه حیدرآباد، قلعه روستای ناصری، قلعه کمال آباد، ایرندگان،قلعه ایرندگان، قبرستان هفتاد سال، سرو کهنسال ده پابید، بازارچه سرپوشیده، مناره مسجد جامع.روستای تاریخی کولکو صنایع دستی: سوزن دوزی سکه دوزی و آیینه دوزی گلیم و پتش بافی تولیدات حصیری سیاه‌چادر بافی. صنعت و معدن
adyraici بازدید : 1058 جمعه 02 خرداد 1393 زمان : 14:35 نظرات (0)
این شهر مرکز شهرستان نیک شهر می‌باشد که خود یکی از شهرستان‌های بزرگ و پرجمعیت استان سیستان و بلوچستان است. چهار شهر قصرقند، فنوج، بنت و اسپکه از لحاظ اداری زیر نظر نیک شهر هستند. از جاذبه‌های گردشگری این شهر می‌توان به درخت مکرزن(انجیر معابد انبه)رودخانه تنگ سرحه و سد خیر آباد اشاره کرد. چند قلعه تاریخی نیز در اطراف شهر دیده می‌شوند. کشت برنج در سطح 3 هزار هکتار و برداشت دو بار در سال و نخیلات در 6 هزار هکتار و 900 هکتار یونجه با برداشت 18 چین در سال و انبه محصولات کشاورزی این شهرستان هستند.و به علت اینکه بین دو رودخانه گنگ و کشیک قرار دارد دارای آب کافی برای کشاورزی می باشد.
adyraici بازدید : 832 جمعه 02 خرداد 1393 زمان : 14:33 نظرات (0)

مختصات: °۶۰٫۶۳شرقی °۲۵٫۳شمالی ارتفاع از سطح دریا ۱۱ متر چابَهار یکی از شهرهای جنوب خاوری استان سیستان و بلوچستان ایران و تنها بندر اقیانوسی این کشور می‌باشد که در کرانهٔ دریای عمان و اقیانوس هند قرار دارد. لنگرگاه آن قابلیت پهلوگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما را دارد و از مناطق آزاد بازرگانی ایران است. بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی

به ادامه مطلب بروید

adyraici بازدید : 888 جمعه 02 خرداد 1393 زمان : 14:31 نظرات (0)
شهرستان سرباز یکی از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان ایران است.. شهرستان سرباز دارای چهار بخش و هشتصد روستا است. این شهرستان دارای ۱۲۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان می باشد.
adyraici بازدید : 1002 جمعه 02 خرداد 1393 زمان : 14:28 نظرات (0)

شهرستان ایرانشهر یکی از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان است. شهرستان ایرانشهر با مساحت ۳۰۲۳۰ کیلومتر مربع در مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته و فاصله مرکز شهرستان تا مرکز استان ۳۲۱ کیلومتر است. این شهرستان دارای تعداد ۴ مرکز شهری و ۴ بخش – ۱۰ دهستان و ۵۴۵ آبادی دارای سکنه است . سرچشمه رودخانه و منتهی به رودخانه‌های کاجو – باهو و رابیچ در این شهرستان واقع می‌باشد. شهرستان ایرانشهر دارای اقلیم بیابانی گرم و خشک می‌باشد. سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی شهرستان ایرانشهر بالغ بر ۳۸۰۸۴ هکتار بود که ۷/۲۳ درصد از سطح کشت زیر کشت استان را تشکیل می‌داد. از این مقدار ۲۵ درصد به کشت باغات و۷۵ درصد به زراعت‌های سالانه اختصاص دارد. محصولات عمده زراعی شهرستان غلات می‌باشد . واحدهای صنعتی پرورش و نگهداری دام و طیور در سطح شهرستان فعال بوده است. همچنین شیر، گوشت قرمز، گوشت مرغ و عسل در این منطقه تولید میشود و این شهرستان واحدهای پرورش ماهی می‌باشد.

adyraici بازدید : 701 جمعه 02 خرداد 1393 زمان : 14:26 نظرات (0)
اطلاعات کاربری
کدهای اختصاصی
google-site-verification=uc3-PMy3G-cbPEMKMFbbynUv2-o5co1TCKUsTPBXYqg